Energieloket Oranjewijk

Voor het verbeteren van de isolatie van de woning is de gevel van belang. Je kunt het glas vervangen door HR++ isolatieglas, maar de muur eromheen kan vaak ook sterk verbeterd worden. Vooral omdat de meeste woningen in de Oranjewijk geen spouw in de muur hebben. De beste manier is het plaatsen van een voorzetwand, afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaat en stucwerk. Als isolatiemateriaal is PIR-plaat van minimaal 80 mm benodigd. Kies je voor glaswol, houdt dan rekening met de lagere isolatiewaarde. De voorzetwand plaatsen is een behoorlijke ingreep en feitelijk maak je je huis kleiner. Ook kan het problemen geven bij de aansluiting op plafonds, vooral als deze voorzien zijn van lijstwerk en ornamenten. Laat je voorlichten door het energieloket.  

Voorzetwandisolatie

Ontvang nieuws en inspiratie

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Alle maatregelen:

Voor het verbeteren van de isolatie van de woning is de gevel van belang. Je kunt het glas vervangen door HR++ isolatieglas, …

Isolatie van de vliering of zolder is niet moeilijk. Wel kan het in de woningen van de Oranjewijk heel bewerkelijk zijn, vooral …

Voor het verbeteren van de isolatie van de woning is de gevel van belang. Je kunt het glas vervangen door HR++ isolatieglas, …

Isolatie van de vliering of zolder is niet moeilijk. Wel kan het in de woningen van de Oranjewijk heel bewerkelijk zijn, vooral …

Scroll to Top