Energieloket Oranjewijk

Vloerisolatie nieuwe houten vloer

Het aanbrengen van vloerisolatie helpt enorm bij het verbeteren van de energieprestatie van je woning. Heel veel warmte verdwijnt door de vloer, meer dan door de gevel of het dak. In veel van de woningen van de Oranjewijk zijn houten vloeren aangebracht, met planken op balken. Ga je de vloer vervangen, dan kun je de ruimte tussen de balken isoleren, bijvoorbeeld met glaswol of PIR-plaat. Dit is een goede methode als je weinig of geen kruipruimte hebt. Kun je wel onder de vloer komen, kies dan voor vloerisolatie in kruipruimte, bijvoorbeeld met Tonzon folie. Je hebt daarvoor minimaal 40 cm. ruimte onder de balken nodig en je moet onder de gehele vloer kunnen komen. Alternatief is de gehele houten vloer laten verwijderen en vervangen door een betonnen vloer. Laat je adviseren door het Energieloket.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top